Les obres del Museu Romàntic avancen a bon ritme

Els treballs de climatització ja han començat, mentre s’està treballant en la restauració de peces i el projecte museogràfic

Les obres de reforma del Museu Romàntic avancen a bon ritme i ja s’ha iniciat la climatització de l’edifici. Aquesta primera actuació donarà pas posteriorment a la resta d’actuacions de reforma: millora de la instal·lació elèctrica, instal·lació d’un ascensor, reparació de les cornises, restauració dels porxos, neteja de les cortines i els elements decoratius i redefinició del discurs museogràfic.

L’empresa que treballa en la instal·lació de la climatització, Plan You Future SA, està realitzant els treballs d’adaptació de l’edifici per dur a terme el complex procés d’implantació. El projecte ha necessitat obrir canals per distribuir la connexió cap a totes les sales. Les màquines refrigeradores s’instal·laran a les terrasses de l’edifici i el sistema de distribució s’instal·larà sota les golfes i els porticons. Unes consoles canalitzaran l’aire a cada sala.

La climatització del Museu Romàntic és la primera que es fa en aquest edifici, construït l’any 1793. El 1946 es va començar a habilitar com a museu i tres anys després va obrir com a Museu Romàntic – Can Llopis. Amb l’actual intervenció, també es volen resoldre qüestions indispensables en un edifici públic, com és la supressió de barreres arquitectòniques, mitjançant la instal·lació d’un ascensor, que es vol fer al 2020.

Un cop acabin les obres es realitzaran altres intervencions de millora de l’edifici, als porxos, les cornises i la mateixa estructura elèctrica. Amb motiu de les obres s’ha retirat bona part del material exposat i s’ha iniciat un procés de neteja i de restauració en algunes peces, com les nines de Lola Anglada o el material tèxtil, entre les quals les cortines que cobreixen algunes finestres.

Paral·lelament, Museus de Sitges ha iniciat la redacció del nou discurs museogràfic que haurà de definir el centre. El Museu Romàntic té l’objectiu d’obrir de nou les portes en el darrer trimestre del 2020.